Дашівська громада

Вінницька область

Фінансова спроможність ОТГ Вінниччини за 2017 рік, - аналіз від експертів

Дата: 06.03.2018 08:04
Кількість переглядів: 1177

Фото без опису

Власні доходи об’єднаних громад Вінничини на одного мешканця зростають. Принаймні така тенденція спостерігалася у 2017 році. Про це свідчать дані оцінки фінансової спроможності 21 об’єднаної громади регіону, яку підготувала Група фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та проекту SKL International).

Так, показник власних доходів ОТГ області збільшився на 1489,0 грн та склав 3502,3 грн (у тому числі: по 19-ти ОТГ, утворених у 2016 році цей показник зріс у 3,4 рази та становить 3404,0 грн, а по 2-х ОТГ, утворених у 2015 році – на 37,7% і становить 4097,1 грн).

Однак, за словами експертів, оцінка фінансової спроможності об’єднаних громад здійснюється для того, аби громади могли побачити, в якому напрямку їм необхідно працювати, щоб нарощувати свою спроможність.

Минулого тижня «Децентралізація» знайомила з Оцінкою фінансової спроможності 366 ОТГ у 2017 році.

Для зручності використання цієї інформації, за словами Яніни Казюк, координатора з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, експертами систематизовано дані в розрізі кожного регіону.

220601,6 тис. грн ОТГ Вінниччини спрямувати на проведення капітальних видатків у 2017 році. З розрахунку на 1 жителя капвидатки  склали 1323,3 гривень.

Найбільша штатна чисельність працівників місцевої ради затверджена Немирівською ОТГ – 89 осіб, найменша – Мельниківською та Сокиринецькою ОТГ – по 15 осіб (станом на 01.07.2017). Виходячи з розрахунку чисельності населення громад та чисельності службовців, можна зазначити, що найбільше навантаження на 1 службовця з надання послуг у Калинівській ОТГ – 629 осіб, найменше – у Райгородській ОТГ – 72 особи. За підсумками 2017 року найбільша питома вага видатків на утримання службовців у фінансовому ресурсі ОТГ (без урахування трансфертів) припадає на бюджет Мельниківської ОТГ – 47 %, найменша – на бюджет Калинівської ОТГ – 7 %.

Деталі  оцінки фінансової спроможності 21 ОТГ Вінницької області ТУТ

 

Матеріали розроблено та підготовлено на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, обласних державних адміністрацій, експертами Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та проекту SKL International):

  • Яніною Казюк, координатором з фінансової децентралізації
  • Віктором Венцелем, експертом з фінансового моніторингу
  • Світланою Демиденко, експертом з фінансового моніторингу
  • Ігорем Герасимчуком, експертом з фінансового моніторингу

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь