Дашівська громада

Вінницька область

Інформування стосовно змін в подачі е-декларацій

Дата: 14.03.2018 11:11
Кількість переглядів: 1414

1 січня 2018 розпочалася чергова обов'язкова деклараційна кампанія. Згідно зі ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» певні категорії осіб у строк до 1 квітня 2018 року мають подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік (далі - е-декларація).

Хтось подаватиме її вже не в перший раз, а для когось ця процедура буде абсолютно новою.

І хоча Національне агентство з питань запобігання корупції (далі — НАЗК) регулярно оприлюднює з цього приводу роз'яснення та навчальні відео, питань у потенційних суб'єктів декларування не зменшується. Що зрозуміло, адже кожна людина хоче почути швидку та чітку відповідь на своє конкретне запитання, і не завжди перевантажені роботою посадовці та депутати місцевих рад мають час чи фахову підготовку для опрацювання великого масиву інформації. Та й ніде правди діти - правники, які представляють інтереси суб'єктів декларування, не завжди погоджуються із позицією НАЗК.

У цій збірці наводяться відповіді на найбільш актуальні питання щодо подання е-декларацій, які надходять від місцевих рад. Ця публікація призначена для посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та посадових осіб комунальних підприємств, установ та організацій, посадовці яких підпадають під дію антикорупційного фінансового контролю.

По тексту автор буде наводити посилання на усі використані роз'яснення, офіційно оприлюднені НАЗК, а також приклади з практики.

Одним з ключових пояснювальних документів є Рішення НАЗК від 11.08.16 р. № 3 «Про затвердження Роз'яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового характеру» зі змінами та доповненнями (далі - Роз'яснення НАЗК).

Важливо! У Роз'яснення 7 (сім) разів вносилися зміни. Останні зміни внесені 02.02.2018 р. (рішення НАЗК № 118). Актуальна на сьогодні версія Роз'яснень знаходиться на сайті НАЗК за цим посиланням: https://nazk.gov.ua/sites/default/files/docs/2018/rozvasnennya 02.02.2018.pdf

Однак по тексту Роз'яснення не усюди, де були внесені зміни, зазначено, коли саме це було здійснено. Тому за цим посиланням: https://nazk.gov.ua/zakonodavstvo-0 ви можете знайти усі накази НАЗК, якими вносилися зміни у згадуване Роз'яснення. Це може мати значення для захисту ваших прав та інтересів.

Додатково радимо переглянути підбірку тематичних роз'яснень та відеороликів, розміщених НАЗК за цим посиланням: https://nazk.gov.ua/rozvasnennva-dlva-subvektiv-deklaruvannya.

АБО завантажте цю інструкцію


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь