Дашівська громада

Вінницька область

Переможці 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад

Дата: 03.07.2018 16:26
Кількість переглядів: 1462

Сьогодні, 3 липня,  під головуванням  голови обласної Ради, голови конкурсної ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Анатолія Олійника за участю першого заступника голови ОДА Андрія Гижка відбувся семінар  «Про 15-й обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад».

Відкриваючи семінар Анатолій Олійник акцентував увагу присутніх на актуальності та популярності обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, яка щороку зростає, а також відмітив, що з кожним роком покращується якість написання проектів. «Для визначення переможців цьогорічного конкурсу, членами конкурсної ради була розроблена спільна формула, яка вираховує кількість набраних балів кожного проекту, відповідно до критеріїв Положення, мінімізуючи будь-який вплив людського фактору» - наголосив Анатолій Олійник.

У свою чергу, повернувшись у минуле, Андрій Гижко згадав про те, як 15 років тому, коли був започаткований даний конкурс, його фонд складав 300 тисяч грн. І Вінниччина була першою областю, яка започаткувала такого роду конкурс, коли кошти спрямовувались саме на розвиток територій, на реалізацію конкретних проектів. «Цьогорічний конкурс є особливим тим, що, завдяки розробленим математичних формулам, числовим критеріям  він є  абсолютно прозорим. І його фонд вже понад 30 млн.грн. Хочу  усіх запевнити, що завдяки перевиконанню обласного бюджету за І півріччя 2018 року, обласна адміністрація, як основний розпорядник коштів,  готова підтримати пропозицію конкурсної комісії і виділити ще 8 млн. грн. на дофінансування проектів, поданих на конкурс. Дане питання остаточно буде вирішене на черговій сесії обласної Ради, яка відбудеться 19 липня. Це той додатковий фінансовий ресурс, який буде спрямований саме на розвиток громад області» - підкреслив Андрій Гижко. Також посадовець повідомив про те, що з метою більш широкого залучення грантових ресурсів саме в територіальні громади, прийнято рішення, що 7 вересня, коли традиційно буде проводитись Інвестиційний форум Вінниччини, одна секція Форуму буде присвячена саме розвитку інфраструктури громад. «Це секція буде для представників сільських, селищних рад, об’єднаних територіальних громад. Адже у Форумі братимуть участь багато міжнародних експертів, які розповідатимуть про конкретні проекти, які працюють в Україні та як їх залучити», - зазначив перший заступник голови ОДА.

У своєму виступі особливу увагу конкурсантів Андрій Гижко звернув на безумовне  застосування процедур закупівель через Prozzoro, що дасть можливість зекономити значний фінансовий ресурс, що залишиться у громаді, та акцентував увагу на питанні звітності. «Це питання довіри, наскільки ми готові довіряти вам як партнерам, як переможцям конкурсу щодо цільового використання коштів. Тому є адміністратор конкурсу, який передбачив процедуру звітності. Минулоріч в умовах конкурсу прописали про зменшення балів для тих, хто не подав звітність за використані кошти у минулому році. Бажаю, щоб ми залишались відкритими партнерами, які демонструють прозорість у прийняті рішень та прозорість використання бюджетних коштів».   

Слід зазначити, що на 15-й конкурс проектів розвитку територіальних громад подано 735 проектів з них 142 екологічних. Переможцями визнано 355 проектів з них 139 екологічних. Із 355 проектів 220 проектів на сьогодні профінансовані в повному обсязі. Проекти, які згідно Положення не змогли отримати достатній бюджет та знаходяться під загрозою неможливості їх реалізації, будуть додатково розглядатися при виділені додаткових коштів

Сукупний бюджет проектів переможців складає – 115 824 055 грн.

Із них – 46 052 665 грн. це власні ресурси подавачів, а – 29 491 409 кошти партнерів.

Відповідно порядку денного була заслухана інформація  заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Іннеси Ратушняк про зміни та новації у проведенні 15 конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Про організацію експертної оцінки та визначення переможців 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад інформував  керівник Секретаріату ВОАОМС Віктор Вікалюк. Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук надав інформацію про особливості реалізації проектів екологічного спрямування. Заступник начальника управління, начальник відділу супроводження субвенцій Департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Бабій розповів про розподіл коштів, передбачених на організацію 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Про місячні та фінальні звіти учасників впровадження проектів розвитку територіальних громад інформував  експерт-координатор конкурсу проектів розвитку територіальних громад Віктор Іщук.

СПИСОК ПЕРЕМОЖЦІВ

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь