Дашівська громада

Вінницька область

Нарада по питанню детінізації відносин у сфері зайнятості населення

Дата: 15.11.2018 14:22
Кількість переглядів: 811

Фото без опису

   На виконання розпорядження Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана від 5 вересня 2018 р. № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення»,  15 листопада  2018 року у приміщенні Дашівської селищної ради відбулася спільна нарада за участю селищного голови Тітаренка С. В.,  заступника начальника - начальника Іллінецького відділення Немирівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області Бондар Л. Л., начальника Іллінецького районного Центру зайнятості Семенюка С. А. та суб’єктів господарювання з питання детінізації відносин у сфері зайнятості населення.
   На початку наради селищний голова зазначив, що актуальною темою сьогодення є заходи, спрямовані на  детінізацією відносин у сфері зайнятості. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватися чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.
   У ході наради Бондар Л. Л. повідомила, відповідно до норм чинного законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби. Контролюючими органами будуть проводитись перевірки щодо виявлення неоформлених найманих працівників і за  порушення трудового законодавства у 2018 році для роботодавців передбачені чималі штрафи - за одного неоформленого працівника  штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат (111 690 гривень).
Підводячи підсумки Семенюк С. А. наголосив, що метою цієї наради є не залякування платників штрафними санкціями, а спроба ще раз донести до свідомості суб’єктів господарювання, що ухилення від сплати податків - це  зневага до працівників, які  своєю працею приносять прибуток підприємствам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь