Дашівська громада

Вінницька область

Дашівська громада на V Обласному фестивалі народної творчості «Різдвяне диво»

Дата: 11.01.2019 16:05
Кількість переглядів: 927

Сьогодні, 11 січня, в м.Іллінці відбувся V Обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво», який вкотре зібрав кращі фольклорно-етнографічні та співочі колективи з колядками і щедрівками рідного краю, виробами народних майстрів та господинь, обрядовими хлібами та кутею з різних районів Вінниччини.

В Іллінцях такий захід відбувся вперше. Загалом, було прийнято рішення про зміну концепції фестивалю, який відтепер стане мандрівним та щороку проходитиме в іншому місці.

Цьогоріч у святі взяли участь фольклорні колективи Іллінецького, Оратівського, Липовецького, Немирівського, Гайсинського, Теплицького та Погребищенського  районів.  Крім цього, громади області презентували відвідувачам різдвяні світлиці.

Учасниками  «Різдвяного дива» стали артисти Вінницького академічного обласного театру ляльок «Золотий ключик», обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського та Вінницької обласної філармонії ім. М. Д. Леонтовича.

Обласний фестиваль народної творчості відвідали: голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступники голови ОДА Ігор Івасюк та Василь Броварник, голова Іллінецької РДА Андрій Лисак, міський голова м.Іллінці Володимир Ящук, а також керівники структурних підрозділів ОДА, голови районних державних адміністрацій та міські голови міст обласного значення.  На святі також були присутні Почесний Консул Республіки Молдова у місті Вінниці Михайло Куницький та Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у місті Вінниці, керівник візового відділу Аліція Зигула.

У рамках обласного фестивалю відбулась різдвяна хода гуртів колядників, а урочисте відкриття заходу розпочалося спільним виконанням колядок «Добрий вечір тобі…» та «Нова радість стала» за участю фольклорних колективів та керівництва області, керівників районів та міських голів.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Валерій Коровій зазначив: «Чи можна словами передати те почуття, яке криється в серці кожного з нас – почуття гордості за великий український народ, прагнення творити добро і  бачити щасливі очі наших дітей. Насправді у нас дуже багато проблем, але крок за кроком ми рухаємось вперед. Зокрема, тут в Іллінцях ми маємо можливість побачити те, наскільки чудово розвивається місто, об’єднані громади, район. Саме так поступово ми будуємо модернову державу Україну». Валерій Коровій побажав усім присутнім миру, злагоди, щастя,  святкового настрою та Божого благословення.

У свою чергу, голова Іллінецької РДА Андрій Лисак зауважив: «Дуже приємно бачити ті зміни, які відбуваються у нас в районі, у наших громадах. Лише спільними зусиллями ми можемо рухатись вперед. Я переконаний, що ті зміни, які сьогодні є в нашій країні, обов’язково принесуть процвітання та розвиток».

Звертаючись до учасників свята з привітаннями, Іллінецький міський голова Володимир Ящук  побажав присутнім міцного здоров'я, добра, щастя та миру.

Під час «Різдвяного дива» в Іллінцях також відбувся святковий концерт «Засіємо добром».

Оглянувши експозицію світлиць, голова ОДА поспілкувався із представниками територіальних громад області та відзначив високий рівень роботи майстрів, чиї вироби були представлені на фестивалі.

Під час свята шанувальники народного мистецтва мали можливість не лише поспілкуватися з майстрами, помилуватись їхніми виробами та різдвяними композиціями з природних матеріалів, а й спробувати традиційні різдвяні страви господинь з кожного району.

Учасники дійства також мали можливість переглянути вистави за творами М.Гоголя «Вечори на хуторі близь Диканьки» і «Майська ніч», презентовані Вінницьким обласним академічним музично-драматичним театром ім.  М. К. Садовського. Крім цього, учасники заходу також відчули атмосферу свята завдяки новорічно-видовищній програмі «Новий рік в Іллінцях», представленій Вінницьким академічним обласним театром ляльок «Золотий ключик».

На завершення заходу відбувся концерт відомих співаків Вінниччини.

Обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво» започаткований управлінням культури і мистецтв облдержадміністрації та обласним центром народної творчості з метою підтримки і розвитку української національної культури.

ДЖЕРЕЛО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь