Дашівська громада

Вінницька область

Вечір – спомин, присвячений 100 – річчю В.І. Іжевського

Дата: 19.04.2019 15:53
Кількість переглядів: 655

Фото без опису

19 квітня 2019 року  виповнилося 100 років від дня народження людини, яка відома на теренах Іллінеччини, Поділля, України  як  пісняр, фольклорист, фундатор пісенної творчості, керівник народного хорового колективу «Вінок Поділля» Іллінецького районного Будинку культури – Віталія Іовича  Іжевського.

Для нас Віталій Іжевський – приклад відданості справі та незламності духу. Образ людини-правдошукача, людини творчої, непересічної у своєму поетичному та військовому таланті.

Вечір – спомин, який відбувся в Шабельні – батьківщині композитора, зібрав людей, небайдужих до долі митця: родину Іжевських, хор ветеранів «Неспокійні серця» з Іллінець, хор «Дашівські передзвони», учасників художньої самодіяльності з Дашева та Шабельні. З вітальним словом до глядачів звернулися Дашівський селищний голова Сергій Тітаренко, сини В.Іжевського – Володимир та Владислав, донька Лариса, Заслужений працівник культури України Микола Романов, племінниця Галина Бухта, учасники ветеранського хору «Неспокійні серця» .

До сліз, до щему в серці  ведучі свята Яна Форостян та Володимир Соснюк повідали присутнім про нелегкий життєвий шлях славетного земляка.

Через важкі випробування, які випали йому, Віталій Іжевський зберіг любов до мистецтва та добре ставлення до людей,  нащадкам своїм він передав непорушні заповіти роду – любити людей та творити добро, бо вірив, що віддане повернеться сторицею.

Вечір – спомин став сравжнім одкровенням, гімном людської пам’яті та вдячності людині, яка обрала справою життяя служінню музиці та честі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь