Дашівська громада

Вінницька область

Інформування мешканців Дашівської громади

Дата: 24.09.2019 14:40
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!! (імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу)

            Іллінецьке районне управління  Головного  управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області  інформує, що з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в області зі сказу тварин та відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних хвороб  у  Вінницькій області 24 вересня 2019 року розпочинається кампанія з пероральної  вакцинації диких м’ясоїдних тварин із застосуванням авіатранспорту.

            Під час кампанії буде оброблена площа у кількості 21 тис. 560 квадратних кілометрів, за винятком  територій які підпадають під заборону польотів літаків. Розповсюдження приманок з вакциною відбуватиметься шляхом розкидання із літаків над лісовими та польовими угіддями Вінницької області.

            Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).  Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

            Приманка безпечна для людей і тварин має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Збудник сказу у вакцині є, він ослаблений, тобто захворіти на сказ від контакту з брикетом і вакциною неможливо, але брати брикети в  руки не варто, якщо людина візьме в руки приманку, потім обов’язково повинна добре вимити руки, щоб не заразитись кишковими чи іншими побутовими  інфекціями.

            Прохання проінформувати населення підпорядкованих Вам територій, установ,організацій  з розумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок — не брати їх руками, не переносити та не пошкоджувати їх цілісність, застерегти дітей про недопустимість  брати до рук, розламувати, пробувати на смак.

 

 

Іллінецьке районне управління  Головного  управління

 Держпродспоживслужби у Вінницькій області  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь