Дашівська громада

Вінницька область

Про нас пишуть ЗМІ: Історія успіху – 2019

Дата: 25.11.2019 15:34
Кількість переглядів: 1922

Фото без опису

Мешкаці Дашівської ОТГ розказують про найбільші здобутки та успіхи своєї громади у інфраструктурі, фінансовій сфері, сільському господарстві тощо.

Фінансовий портал Maanimo проводить масштабний проект «Історії громад: успіх-2019», присвячений реформі децентралізації. Ми хочемо розповісти найцікавіші історії успіху українських ОТГ і сьогодні публікуємо історію успіху Дашівської ОТГ, що в Вінницькій області.

Населені пункти: села  Білки, Привільне, Шабельня, Кальник, Кантелина, Купчинці, Волошкове, Яструбинці, Копіївка, Іванівка, Олексіївка та смт Дашів. Населення станом на 01.01.2019 року 8460 чол.

Тітаренко Сергій Володимирович, працював на посаді селищного голови смт Дашів з 2002 по 2016 рік, у 2016 році обраний і по даний час працює головою новоствореної Дашівської ОТГ.

Дашівська  об’єднана територіальна громада утворена відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».  На 10 сесії Дашівської селищної ради  7 скликання від 13.06.2016 року було прийнято рішення “Про добровільне об’єднання територіальних громад”. )  Головною метою створення об’єднаної територіальної громади було створення належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення здійснення органами місцевого самоврядування власних і делегованих повноважень, в результаті забезпечення спроможності громади самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення.

Перерахувати та описати 3-5 конкретних успішних реалізованих проектів у своїй громаді з часу створення (будівництво, сільське господарство, соціальна сфера, освіта тощо).

З метою покращення надання адміністративних послуг на території ОТГ проводиться капітальних ремонт приміщення під ЦНАП, який розпочне роботу уже з січня 2020 року. Також в планах покращення інфраструктури населених пунктів: ремонт доріг, тротуарів, закладів соціальної сфери (капітальний ремонт опорної школи).

Спорт.  З метою  реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, залучення до занять якнайбільшої кількості населення, на території Дашівської громади працює центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який  забезпечує надання послуг у сфері фізичної культури та спорту. Працює тренажерний зал на базі якого проводяться змагання з багаторазового жиму (гиря, штанга). Тренажерний зал періодично  оновлюється новими тренажерами, так у наприкінці 2016 році було придбано спортивний інвентар в тренажерний зал на суму 180 000 грн.

Фото без опису

Наприкінці 2016 року за рахунок державних коштів в сумі 190 000 грн було придбано вуличне дитяче спортивно-ігрове обладнання, яке було встановлено на території ДНЗ №1 «Журавлик» та ДНЗ №2 «Ластівка»  в смт Дашів.

За кошти державної субвенції у 2017 році в сумі 1078 тис. грн в смт Дашів на «спортивному містечку» збудовано  футбольний майданчик зі штучним покриттям (22*42 м.).

За рахунок державної бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України»  та співфінансування з місцевого бюджету такий же майданччик зі штучним покриттям збудовано  в одному з населених пунктів громади  –  с. Кальник. Загальна вартість будівництва склала 1442183 грн.

З початку створення Дашівської громади (грудень 2016 року) у селах Купчинці, Білки, Кальник, Кантелина  було встановлено 4 сучасних вуличних дитячих спортивно-ігрових майданчика.

Для створення повноцінних умов для занять спортом за рахунок державної субвенції на соціально-економічний розвиток  у  2018 році було придбано та встановлено вуличні тренажери в смт Дашів на загальну суму  100,0 тис грн.

Дошкільне виховання. З метою  створення  комфортних умов з навчально-виховного процесу, протягом останніх років в дошкільних навчальних закладах Дашівської ОТГ було проведено ряд заходів, що дозволило поліпшити якість надання освітніх послуг в ДНЗ громади та   створити комфортні та естетичні умови для всебічного розвитку підростаючого покоління.

Загалом на території Дашівської ОТГ функціонують 9 дошкільних навчальних закладів. Належна увага приділяється створенню розвивального простору, спрямованого на гармонійний розвиток дитини. Необхідно відзначити сучасний підхід закладів в предметно-просторовій організації середовища: облаштуванні груп, забезпеченні освітнього процесу, оформленні приміщень, ділянок ДНЗ, усі заходи орієнтовані на збереження та зміцнення здоров’я вихованців. У закладах постійно оновлюються меблі, постільна білизна, кухонний інвентар.

Для створення комфортних умов, підтримання відповідного температурного режиму та економії бюджетних коштів за останні роки було реалізовано 2 масштабних проєкти по  капітальному ремонту двох дошкільних начальних закладів ДНЗ №1 «Журавлик» смт Дашів, та ДНЗ «Ромашка» с. Кальник.

Фото без опису

Так у  ДНЗ №1 “Журавлик”  реалізовано  спільний проєкт ЄС/ПРООН та проведено капітальний ремонт даху приміщення ДНЗ на загальну суму 418 812 грн. За рахунок коштів державного бюджету в сумі 742,5 тис грн., селищного бюджету – 120 464 грн та  коштів районного бюджету – 100 тис грн.  проведено  утеплення фасаду будівлі ДНЗ. У рамках продовження проведення заходів з енергозбереження в закладі замінено усі вікна та двері на енергозберігаючі. З метою створення умов для занять фізичною культурою  у ДНЗ №1 «Журавлик»  реалізовано проект «Здорові діти – запорука здорової нації», в рамках якого було проведено капітальний ремонт спортивного залу та придбано спортивний інвентар, на що витрачено 118837 грн.

У ДНЗ «Ромашка» в с. Кальник у 2018 році також проведено капітальний ремонт фасаду, утеплення стін, замінено вікна та двері на металопластикові на що витрачено  250 тис. грн субвенція на соц.-економ розвиток, 617 тис. грн кошти місцевого бюджету.

ДЖЕРЕЛО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь