Дашівська громада

Вінницька область

Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя

Дата: 28.04.2020 15:43
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

   Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих та постраждалих працівників на роботі, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році.
   У цей день  більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем з охорони праці.

 Згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня в Україні відзначається День охорони праці. Цьогоріч Україна вкотре долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці та мала намір провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці за тематикою, що присвячена вирішенню проблеми насильства і домагань у сфері праці.  Однак запланованому завадила надзвичайна подія – спалах коронавірусної інфекції COVID-19, яка сьогодні панує у всьому світі. Тож темою Всесвітнього дня охорони праці-2020 стала «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

    У цей час, коли весь світ об’єднується проти пандемії коронавірусної інфекції, кожен з нас зобов’язаний бути соціально свідомим, відповідальним та вжити усіх заходів аби зберегти життя та здоров’я своє, наших рідних, друзів, колег.

Керівникам підприємств, установ, організацій, де неможливо забезпечити дистанційний режим роботи під час карантину, необхідно  звернути увагу  на забезпечення нагальних профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення поширення випадків захворювання. Особливу увагу слід приділити захисту лікарів та інших медичних працівників, що перебувають в епіцентрі складної ситуації, виконуючи професійні обов’язки з надання медичної допомоги пацієнтам, збереження їх здоров’я та життя.

      Запровадження карантинних заходів змушує керівників  підприємств переглянути не тільки свої звичні плани, а й ставлення до профілактики виробничого травматизму, особливо до ймовірного зараження працівників новою невивченою формою інфекції. Тепер життя і здоров’я найманих працівників напряму залежить від ставлення роботодавців до своїх кадрів, до них особисто та їх сімей.

    Підсумовуючи бажаєм усім Вам сил, міцного здоров’я та якнайменше небезпек.

 

Іллінецьке відділення

УВД ФСС України

у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь