Дашівська громада

Вінницька область

Звернення Вінницької дільниці експлуатації повітряних ліній до населення

Дата: 19.02.2021 14:00
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису

Керівництво Вінницької дільниці експлуатації повітряних ліній звертається до населення області, місцевих органів виконавчої влади по території, яких проходять повітряні лінії електропередачі напругою 330-750 кВ, що призначені для передачі електроенергії від електростанцій (в тому числі Ладижинської ТЕС, Дністровської ТЕС та Дністровської ГАЕС) до споживачів Вінницької області та інших регіонів України.

Постановою KM України № 209 від 04.03.1997 р. затверджені і введенні в дію Правила охорони електричних мереж, згідно яких уздовж повітряних ліній електропередачі встановлюються охоронні зони, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів на відстань: дляПЛ-330 кВ — ЗО метрів; для ПЛ-750 кВ — 40 метрів.

Забороняється в охоронних зонах повітряних ліній виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме:

— проводити будівництво, влаштовувати звалища, склади, розпалювати вогнища, накидати на проводи сторонні предмети, саджати дерева, запускати моделі літальних апаратів, повітряних зміїв, демонтувати конструктивні елементи електроліній та інше.

Крім того, слід пам’ятати, що наближення до проводів повітряної лінії електропередачі людей і механізмів, спалювання соломи, очерету, трави, зрізання дерев в охоронних зонах ПЛ, приводить до смертельного ураження електричним струмом і вимкнення ліній. Також лінії створюють електромагнітне поле, яке негативно впливає на здоров’я людей, тому час перебування в санітарно-захисній зоні впливу цього поля — обмежується.

Виконання будь-яких робіт (крім сільськогосподарських) в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі, виконавці повинні погоджувати з Вінницькою дільницею експлуатації повітряних ліній.

Винні в порушенні Правил охорони електричних мереж, юридичні та фізичні особи притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь