Дашівська громада

Вінницька область

Проведений аналіз нещасних випадків на підприємствах, в установах та організаціях Іллінецького та Оратівського районів за 2020 рік

Дата: 01.03.2021 14:15
Кількість переглядів: 1478

Фото без опису

Іллінецьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області протягом 2020 року на підприємствах, в установах та організаціях Іллінецького та Оратівського районів зареєстровано 15 нещасних випадків, потерпіло 15 застрахованих осіб, у тому числі 13 медичних працівників із лабораторно підтвердженими випадками інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Протягом минулого року шість комісій із розслідування нещасних випадків завершили роботу, в тому числі чотири з розслідування гострого професійного захворювання медичних працівників та дві комісії з розслідування виробничого травматизму. За результатами розслідувань складено шість актів стосовно нещасних випадків та гострих професійних захворювань, які пов’язані з виробництвом.

Дев’ять комісій продовжують свою роботу з розслідування підтверджених випадків інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19 медичних працівників.

Смертельно травмовані випадки на виробництві у 2020 році не зафіксовані.

Порівняно з аналогічним періодом 2019 року кількість травмованих на виробництві працівників зменшилася на 6 випадків.

Нагадуємо, що гостре професійне захворювання медичних й інших працівників на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України.

Страховим експертом з охорони праці Іллінецького відділення УВД ФССУ у Вінницькій області постійно проводиться цілеспрямована робота з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань, надається всебічна допомога роботодавцям з організації роботи з охорони праці.

Протягом 2020 року страховим експертом з охорони праці здійснено 16 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці підприємств, установ та організацій, унаслідок яких виявлено 147 порушень законодавства про охорону праці. Надано допомогу в опрацюванні та впровадженні елементів системи управління охороною праці (СУОП) на 16 підприємствах, надано консультації з питань охорони праці 32 роботодавцям. Організовано та взято участь у 25 семінарах, нарадах, засіданнях круглих столів та двох конкурсах. Взято участь у роботі 17 комісій з навчання та перевірки знань з охорони праці працівників підприємств, установ та організацій. Проводилась робота із засобами масової інформації, опубліковано на сайтах Іллінецької ОТГ, Оратівської ОТГ, Дашівської ОТГ 43 інформації з питань профілактики виробничого травматизму та попередження поширення коронавірусної хвороби медичних працівників, озвучено 19 інформацій на місцевих радіоканалах. На підприємствах обох районів проводилась пропаганда безпечних та нешкідливих умов праці, розповсюджено нормативно-правові акти з охорони праці та нормативно-довідкова література.

Шановні роботодавці! Аналіз виробничого травматизму дозволяє виявити причини і визначити закономірності їх виникнення. На основі результатів аналізу розробляються заходи з профілактики виробничого травматизму, зокрема:

- навчання відповідних спеціалістів, які вирішують питання охорони праці;

- навчання робітників;

- якісне проведення інструктажу;

- залучення робітників до роботи за спеціальністю;

- здійснення постійного керівництва та нагляду за роботою;

- організація раціонального режиму праці й відпочинку;

-забезпечення робітників спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту;

-виконання правил експлуатації обладнання, дотримання нормативно-правових актів та інше.

За необхідною інформацією та консультацією з питань охорони праці звертайтеся до Іллінецького відділення УВД ФССУ у Вінницькій області за адресою: м. Іллінці, вул. Соборна, 22 та телефоном: (04345) 2-13-73.

 

Страховий експерт з охорони праці  Іллінецького відділення

УВД ФСС України у Вінницькій області

Кирилюк В.Д.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь