Дашівська громада

Вінницька область

Встановлення меж земельної ділянки в натурі на місцевості

Дата: 11.03.2021 16:56
Кількість переглядів: 824

Будь-яка земельна ділянка має свої межі, що розділяють одну територію від іншої. Іноді трапляються ситуації, коли у власників виникає необхідність встановлювати межі земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Найчастіше це треба робити у таких випадках:буріння свердловин;

  • придбання земельної ділянки новим власником;

  • під час проведення будівництва на земельній ділянці;

  • при межових спорах із суміжними землевласниками/землекористувачами;

  • пошкодження або втрата раніше встановлених межових знаків.

Встановлення меж земельної ділянки складається з кількох кроків:

Укладення договору із землевпорядною компанією на складання технічної документації для встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі.

Для укладення договору з землевпорядною організацією необхідно надати такі документи:

  • копію документа, що посвідчує особу та реєстраційного номера облікової картки платника податків;

  • копію документа, що посвідчує право власності на нерухоме майно, що розташоване на цій земельній ділянці (за наявності);

  • копію документа, що посвідчує право власності (користування) на земельну ділянку (за наявності);

  • рішення органу місцевого самоврядування або органу виконавчої влади про надання дозволу на відведення земельної ділянки у власність або користування з викопіюванням, на якому зазначене її місце розташування.

Підготовчі роботи – аналіз вихідних матеріалів, даних Державного земельного кадастру, правових підстав надання земельної ділянки у власність (користування), відомостей про наявність спірних питань щодо меж земельної ділянки тощо.

Топографо-геодезичні роботи – виконання геодезичних зйомок на місцевості для визначення поворотних точок меж земельних ділянок та встановлення межових знаків.

Закріплення межовими знаками меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) інженер-землевпорядник здійснює в присутності власників або користувачів земельної ділянки, власників (користувачів) суміжних земельних ділянок або уповноважених ними осіб. Проведення цієї процедури за відсутності власників (користувачів) суміжних земельних ділянок у випадку їх нез’явлення можливе лише якщо вони були належно повідомлені про час проведення вищезазначених робіт, про що зазначається в акті приймання-передачі межових знаків на відповідне зберігання.

Непогодження сусідами меж земельної ділянки не являється підставою для прийняття рішення органами місцевого самоврядування про відмову у затвердженні технічної документації на земельну ділянку та відмови у передачі такої земельної ділянки у власність заявника.

Камеральні роботи – складання та оформлення технічної документації із землеустрою, щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та закріплення їх межовими знаками.

Захистити свої права і свободи Ви можете, звернувшись до Гайсинського МЦ з надання БВПД за адресою: м. Гайсин, вул. І. Франка, 28, тел.04334 20100, 20111, моб. 0972246696

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь