Дашівська громада

Вінницька область

Девіз Дня охорони праці у 2021 році: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі (БЗР)»

Дата: 08.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 1980

Фото без опису

Ідея святкування Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня вшанування пам’яті загиблих працівників, що загинули та постраждали на роботі, американськими і канадськими трудящими в 1989 році. Уперше в світі з ініціативи Міжнародної організації праці він відзначався у 2003 році.

Міжнародна організація праці (далі — МОП) приєдналась до ініціативи Міжнародної конференції вільних профспілок про визнання 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічного травмування і смертності на робочому місці, та необхідність створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров’я. В Україні День охорони праці теж відзначається 28 квітня (Указ Президента України від 18.08.2006 № 685/2006).

Девіз цьогорічного Дня: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

З того часу, як на початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передавання вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі, що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи БЗР, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№ 187). У доповіді до Всесвітнього дня висвітлено питання про те, як нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем БЗР включно зі службами безпеки та охрони здоров?я на роботі як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

МОП скористається цією можливістю для покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем БЗР та інвестування коштів у них, для чого будуть висвітлені як регіональні, так і національні приклади зменшення і попередження поширення COVID-19 на робочому місці.

Згідно з планом заходів в організації та відзначенні в 2021 році Дня охорони праці Іллінецьке відділення УВД ФССУ у Вінницькій області буде співпрацювати з місцевими органами самоврядування, профспілками і роботодавцями, засобами масової інформації.

У разі необхідності в отриманні додаткової інформації просимо звертатися до Іллінецького відділення УВД ФССУ у Вінницькій області за телефоном: (4543) 2-13-73.

 

Іллінецьке відділення УВД ФССУ у Вінницькій області.

ПЛАН ЗАХОДІВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь