Дашівська громада

Вінницька область

До відома мешканців громади

Дата: 18.05.2021 09:14
Кількість переглядів: 1124

Фото без опису

 

Сьогодні проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сімї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя. На жаль, не всі знають як знайти вихід з цієї нелегкої ситуації.

Якщо ви відчуваєте, що стосовно вас чи ваших близьких вчиняється насильство, але ви не знаєте, як розірвати коло самостійно, зверніться за допомогою до правоохоронних органів, зателефонуйте на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства: 116 123. Дзвінки безкоштовні на території України.

Ви можете звернутися і до відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Дашівської селищної ради за адресою: смт Дашів, вул.Горького, 9 або за телефоном 3-22-50. Щодо випадків жорстокого поводження з дітьми, в тому числі вчинення домашнього насильства стосовно дітей ви можете звернутися до служби у справах дітей Дашівської селищної ради.

В області працюють спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі:

- цілодобова безкоштовна обласна «Лінія довіри» 0800 75 04 75 стосовно запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі;

- обласний притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (цілодобове перебування до 90 днів).

Фінансується за рахунок обласного бюджету. У притулку є можливість розташування осіб з інвалідністю для цілодобового перебування.

- обласна мобільна бригада соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (тел. +3068 586 03 55 або +38097 578 82 89).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь