Дашівська громада

Вінницька область

Аналіз виробничого травматизму та діяльність страхового експерта Іллінецького відділення за І півріччя 2021 року

Дата: 17.08.2021 11:36
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

За І півріччя 2021 року до Іллінецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області надійшли та зареєстровано 7 повідомлень про нещасні випадки , в тому числі один нещасний випадок із смертельним наслідком.

Повідомлення про професійне захворювання не надходили.

Комісіями за участю страхового експерта з охорони праці проведено 9 розслідувань нещасних випадків, з них

1 - зі смертельним наслідком:

6 - гострі професійні захворювання (отруєння):

2 - інші.

Станом на 01.07.2021 року відповідно, до результатів розслідування комісіями складено 8 актів про нещасний випадок пов’язаний з виробництвом форми Н-1/П, з них 1 - із смертельним випадком, що стався із трактористом-машиністом сільськогосподарського виробництва ТОВ «Агрофірма «Корвет», 5- випадків гострого професійного захворювання медичних працівників (КП «ЦПМСД» Іллінецької міської ради -3 випадки, КНП «Оратівська ЛПЛ» -2випадки)

Складено один акт форми Н-1/НП (не пов’язаний з виробництвом) гострого професійного захворювання КНП «Оратівська ЛПЛ».

За звітний період акти професійного захворювання за формою П-4 не складалися

На сьогодні залишилося три нерозслідуваних випадки гострих професійних захворювань медичних працівників в КНП «Оратівський РЦПМСД».

В порівнянні з аналогічним періодом 2020 року загальна кількість пов’язаних з виробництвом нещасних випадків на виробництві збільшилась на 8: смертельний травматизм зріс на 1 випадок, кількість травмованих на виробництві збільшилась на 2 випадки, кількість гостро професійних захворювань медичних працівників зріс на 5 випадків.

На факти несвоєчасного повідомлення, або приховування нещасних випадків складено 1 протокол про адміністративне правопорушення.

 

За І півріччя 2021 року страховим експертом з охорони праці Іллінецького відділення на території Іллінецької, Оратівської та Дашівської територіальних громад надано 18 консультацій з питань охорони праці, загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків та консультацій щодо, оформлення актів форми Н-1/П та Н-1/НП. Прийнято участь в проведенні 3 семінарів 6 нарад та 5 «круглих столів».

Здійснено 14 публікацій в засобах масової інформації, 6 виступів на місцевих радіо каналах.

Вивчено та поширено позитивний досвід профілактичної роботи на 5 підприємствах, на 14 підприємствах прийнято участь у опрацюванні та впроваджені системи управління охороною праці, у 9 випадках надавалась допомога у розробленні нормативних актів про охорону праці.

Розповсюджено 13 примірників нормативних актів з охорони праці, журналів, плакатів, іншої нормативно-довідкової літератури з охорони праці та загальнообов’язкового державного соціального страхування .

Прийнято участь в розслідуванні 9 нещасних випадків та професійних захворювань.

Прийнято участь в роботі 20 комісій підприємств з перевірки знань з охорони праці працівників.

Здійснено 11 перевірок стану охорони праці та профілактичної роботи з охорони праці на підприємствах, із них 3 позапланових.

Внесено 11 подань щодо порушення законодавства з охорони праці страхувальникам в яких виявлено 88 порушень законодавства з охорони праці. Отримано 11 відповідей від роботодавців про усунення зауважень.

 

 

Іллінецьке відділення УВД ФСС України

у Вінницькій області.

Підготувала: страховий експерт з охорони праці

Кирилюк В.Д.

Тел. роб.: (04345) 2-13-73

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь