Дашівська громада

Вінницька область

Інформуємо про право на соціальний захист працюючих осіб – медичну реабілітацію в санаторно-курортних закладах

Дата: 24.11.2021 08:43
Кількість переглядів: 1059

Фото без опису

 

Безкоштовно, кожна застрахована особа (офіційно працевлаштована, в тому числі і ФОП, із заробітної плати якого сплачується ЄСВ (єдиний соціальний внесок) у Пенсійний Фонд) після стаціонарного лікування (після перенесених оперативних втручань, захворювань і травм) має право на отримання медичної реабілітації терміном до 24 днів у санаторно-курортному закладі.

Вартість реабілітаційного лікування відшкодовується за кошти Фонду соціального страхування України, а також продовжується лікарняний листок та надається допомога по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі (з урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу і у зворотному напрямку). Дана соціальна послуга передбачена ЗУ «Про загальнообов’язкове державне страхування» та ЗУ «Про реабілітацію в сфері охорони здоров’я».

 

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за такими профілями медичної реабілітації:

- нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

- реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

- інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Медична реабілітація дітей у супроводі застрахованої особи – одного із батьків або особи яка їх замінює – опікун, піклувальник, за профілями:

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період опіків);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період захворювань легень, підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (цукровий діабет);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору (підгострий період після оперативних втручань на органах зору).

Медико-психологічна реабілітація учасників АТО (можуть бути направлені в супроводі членів сім’ї: чоловік, жінка, діти).

Потреба в медичній реабілітації визначається висновком ЛКК закладу охорони здоров’я, де застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні. Заклад охорони здоров’я повідомляє відділення Фонду про таку потребу і далі всю організаційну роботу проводить представник Фонду.

Санаторно-курортний заклад застрахована особа обирає сама з Переліку (а це понад 50 санаторно-курортних закладів, що розміщені по всій території України), оприлюдненому на офіційному веб-сайті Фонду www.fssu.com.ua відповідно до профілів медичної реабілітації.

Представник Фонду надає застраховані особі  перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації, які відповідають кваліфікаційним вимогам для надання послуг з реабілітаційного лікування за профілем його хвороби, та пропонується обрати відповідний санаторій. Далі Фонд узгоджує із санаторієм, обраним застрахованою особою, можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду. Після чого укладається тристоронній договір – між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом.

За додатковою інформацією щодо можливості пройти відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за кошти ФССУ застраховані особи можуть звертатися  до Іллінецького відділення УВД ФСС України у Вінницькій області за телефонами (04345) 2-11-55;  (04330) 2-11-52.

Також до відповідальних осіб за вище вказаними  телефонами можуть звертатись лікуючі лікарі, чиї пацієнти потребують  продовження лікування на базі реабілітаційних  санаторно-курортних закладів за кошти Фонду.

 

 

 

В.о. начальника Іллінецького відділення

УВД ФСС України у Вінницькій області                                           Г.П. Бусійок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь