Дашівська громада

Вінницька область

Проаналізовано стан виробничого травматизму в Іллінецький та Оратівський громаді за 2021 рік та показники профілактичної діяльності страхового експерта з охорони праці за 2021 рік

Дата: 24.01.2022 16:26
Кількість переглядів: 718

 Іллінецьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області проведено аналіз виробничого травматизму за  2021 рік. На підприємствах, в установах та організаціях Іллінецької та Оратівської громади в минулому році  зареєстровано 25 нещасних випадків, потерпіло 25 застрахованих осіб, у тому числі 3 особи із смертельним наслідком.  

Протягом 2021 року завершили свою роботу двадцять вісім  комісій із розслідування нещасних випадків /гострих професійних захворювань За результатами роботи комісій з розслідування нещасних випадків /гострих професійних захворювань складено дванадцять  актів за Формою Н-1/П (пов’язаних з виробництвом),  із них: шість гострих професійних захворювань (три медичних працівника  КП «ЦПМСД» Іллінецької міської ради та три медичних працівника КНП «Оратівська ЛПЛ» Оратівської селищної ради) , шість виробничого травматизму ( ТОВ «Люстдорф» - чотири із водіями автотранспортних засобів, ТОВ «Агрофірма «Корвет» з трактористом-машиністом  із смертельним наслідком, СВК «Маяк» з дояркою молочно-товарної ферми).

Шість комісій продовжують свою роботу з розслідування підтверджених випадків інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19 медичних працівників в 2022 році.

Порівняно з аналогічним періодом 2020 року кількість страхових випадків збільшилася на 6 випадків.

Нещасні випадки і гострі профзахворювання сталися з працівниками таких професій, як сестра медична, лікар загальної практики - сімейний лікар, лікар терапевт , лаборант, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст, доярка молочно-товарної ферми. 

Серед причин страхових нещасних випадків переважають: організаційні – 8 н.в.; психофізіологічні - 3 н.в, технічні – 1 н.в.

Шановні роботодавці! Аналіз виробничого травматизму дозволяє виявити причини і визначити закономірності їх виникнення. На основі результатів аналізу розробляються заходи з профілактики виробничого травматизму, зокрема:

- навчання відповідних спеціалістів, які вирішують питання охорони праці;

- навчання робітників;

- якісне проведення інструктажу;

- здійснення постійного керівництва та нагляду за роботою;

-забезпечення робітників спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту;

- дотримання нормативно-правових актів з охорони праці та інше.

Пам’ятайте, що дотримання вимог нормативно-правових актів збереже життя і здоров’я  ваших працівників.

 Також, протягом 2021 року страховим експертом з охорони праці Іллінецького відділення УВД ФССУ у Вінницькій області постійно проводилася цілеспрямована робота з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань, надавалась всебічна допомога роботодавцям з організації роботи з охорони праці, проведено 21 перевірку стану умов і безпеки праці та  профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці підприємств, установ та організацій, внаслідок яких виявлено 185 порушень законодавства про охорону праці. Надано допомогу в опрацюванні та впровадженні елементів системи управління охороною праці (СУОП) на 28 підприємствах, надано 35 консультацій з питань охорони праці  роботодавцям. Організовано та взято участь у 28 семінарах, нарадах, засіданнях круглих столів та конкурсах. Взято участь у роботі 38 комісій з навчання та перевірок знань з охорони праці працівників підприємств, установ та організацій. Проводилась робота із засобами масової інформації, опубліковано на сайтах Іллінецької міської ради, Оратівської селищної ради, Дашівської селищної ради  43 корисних  інформації з питань профілактики виробничого травматизму,  пам’ятки роботодавцям та працівникам, озвучено 20 інформацій на місцевих радіоканалах. На підприємствах трьох територіальних громад  вивчалась  та проводилась пропаганда безпечних і нешкідливих умов праці, розповсюджено нормативно-правові акти з охорони праці та нормативно-довідкова література, надавалась  допомога у розробленні  нормативних актів з охорони праці  на  підприємствах.

 

За необхідною інформацією, консультацією та допомогою  з питань охорони праці звертайтеся до Іллінецького відділення УВД ФССУ у Вінницькій області за адресою: м. Іллінці, вул. Соборна, 22   та за телефоном: (04345) 2-13-73.

 

Іллінецьке відділення УВД ФСС України

у Вінницькій області.

Підготувала: Страховий експерт з охорони праці

Кирилюк В.Д.

Тел. роб.: (04345) 2-13-73


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь