Дашівська громада

Вінницька область

Патрулювання, оперативне реагування на виклики, допомога населенню: поліція Гайсинщини на варті правопорядку та захисту населення району

Дата: 19.04.2022 13:13
Кількість переглядів: 1704

За період з 11 по 17 квітня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 382 повідомлення та заяв громадян про злочини та інші події, з них 32 з ознаками кримінальних правопорушень.

Розпочато кримінальні провадження за ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Під час відпрацювання території обслуговування у двох жителів м. Тростянець, а також жителів м. Гайсин та м. Бершадь працівники поліції виявили наркотичні речовини. За зберігання наркотичних засобів правопорушникам загрожує покарання – до 5 років позбавлення волі.

Ще у двох мешканців Тростянецької територіальної громади в ході оперативного відпрацювання працівники поліції вилучили кастет та розкладний металевий предмет, ззовні схожий на телескопічний металевий кийок. За фактами незаконного зберігання холодної зброї розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст.263 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років.

Прискіплива увага поліцейських спрямована й на виявлення охочих поживитися чужим майном. Розкрито чотири майнових злочини. Двоє підозрюваних з Ладижина та один з Бершаді притягуються до кримінальної відповідальності за крадіжки. Правопорушникам загрожує покарання згідно ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років). До 10 років ув’язнення (ч. 4 ст. 186 КК України - грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) загрожує жителю с. Борсуки за здійснення злочину.

Наголошуємо, що на осіб, які вчиняють злочини в умовах воєнного часу, чекає посилена відповідальність і більш суворе покарання.

Відповідно ч. 1 і ч. 2 ст.130 КУпАП за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння протягом минулого тижня на правопорушників складено 20 адмінпротоколів. В розрізі територіальних громад району поліцейські зафіксували нетверезих водіїв: Бершадська – 9, Гайсинська – 8, Тростянецька, Ладижинська і Теплицька по одному відповідно.

Задля безпеки жителів району поліцейські продовжють нести службу в режимі 24/7, зокрема, і під час проведення релігійних заходів.

Шановні жителі Гайсинського району! Звертаємо вашу увагу:

  • щодо відзначення Великодня на території Гайсинського району в умовах правового режиму воєнного стану: комендантська година на період святкування Великодня розпочнеться, як зазвичай, о 22 годині і триватиме до 6 години ранку та змінюватися не буде. Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені; освячення великодніх кошиків християнами східного обряду буде проводитися на прилеглій до храмів території, 23.04.2022 року впродовж дня до 20.00 год. та 24.04.2022 року починаючи з 09.00 год.
  • щодо змін в законодавстві у випадку добровільної здачі зброї, бойових припасів, вибухових речовин або пристроїв: 3 квітня набрав чинності Закон України від 24.03.2022 № 2150-IX «Про внесення зміни до статті 263 Кримінального кодексу України щодо скасування відповідальності у випадках добровільної здачі зброї, бойових припасів, вибухових речовин або пристроїв». З урахуванням особливостей воєнного стану, цю процедуру суттєво спрощено: рішення суду вже не потрібне. Акцентуємо увагу жителів Гайсинського району на можливості у будь-який час здати незареєстровану вогнепальну зброю, спеціальні засоби самооборони, боєприпаси та вибухові матеріали. Звертатись до підрозділів поліції за місцем проживання або до Сектору контролю за обігом зброї Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області за адресою: м. Гайсин, вул. Волонтерів, 20, тел. (067 297 32 73).
  • щодо нерестової заборони на вилов водних біоресурсів: починаючи з 11 квітня на території району триває нерестова заборона 2022, в цей період працівники поліції спільно з іншими контролюючими органами викриватимуть та припинятимуть факти браконьєрського вилову риби. За порушення правил рибальства передбачено відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП – від 340 грн. до 680 грн. накладення штрафу громадян. За порушення порядку придбання чи збуту риби відповідно до ч. 1 ст. 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 1700 грн. з конфіскацією об’єктів тваринного світу чи без такої.
  • щодо заборони спалювання сухої трави: під час військового часу, коли екстрені служби працюють 24/7, як наслідок, замість того, щоб зосередити всі сили на захист громадян та Батьківщини, поліцейські та рятувальники змушені гасити сухостої. Будьте свідомими та відповідальними у цей непростий для нашої країни час. Не спалюйте залишки рослинності, суху траву та сміття! Не завдавайте шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу! Пам’ятайте, що спалювання сухостою – це правопорушення, за яке передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.
  •  щодо виявлення підозрілих осіб або предметів: не будьте байдужими, негайнотелефонуйте на лінію «102».

Не втрачаємо пильності, реагуємо на сигнали повітряної тривоги, дотримуємось вимог комендантської години, працюємо та спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь