Дашівська громада

Вінницька область

134 внутрішньо переміщених особи працевлаштувалися за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості

Дата: 20.05.2022 14:44
Кількість переглядів: 1166

З початку війни послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористалось 1227 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Серед безробітних переселенців найбільше продавців - 130 осіб, менеджерів (зі збуту, постачання, логістики) – 41 особа, бухгалтерів – 35 осіб, керівників, держслужбовців – 28 осіб, вчителів та вихователів – 14 осіб, касирів - 18 осіб, економістів – 13 осіб, підсобних робітників – 14 осіб.

За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості вже вдалося працевлаштувати 134 шукачі роботи із числа внутрішньо переміщених осіб. Ще 1000 переселенців продовжують шукати роботу.

Найбільша кількість таких осіб працевлаштовані на підприємства, які займаються: торгівлею (роздрібною та оптовою) -15 осіб, виробництвом (продуктів, одягу, зброї тощо) – 16 осіб, будівництвом – 6 осіб, лікарняні та медичні заклади, заклади, які надають стоматологічні послуги – 20 осіб.

Нагадуємо, що зареєструватися можна, звернувшись до найближчого центру зайнятості або філії, також доступна реєстрація через застосунок «Дія».

Звертаємо увагу: на час дії воєнного стану внутрішньо переміщеним особам надаватиметься статус безробітного без застосування звичайних вимог.

Наприклад, внутрішньо переміщена особа, звільнилася з роботи та не має документів, що підтверджують факт звільнення. Надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю такій особі здійснюється на підставі відомостей, наявних у державних реєстрах, а також податкової звітності за останній звітний період - IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Якщо ж внутрішньо переміщена особа не розірвала трудові відносини з роботодавцем, вони можуть це зробити в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості заяву на ім'я роботодавця. Зі свого боку центр зайнятості має повідомити про це роботодавця, Пенсійний фонд та територіальний орган Державної податкової служби (будь-яким засобом комунікації). Датою звільнення вважатиметься наступний день після подання такої заяви.

Вінницький обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь