Дашівська громада

Вінницька область

Відбулось засідання робочої групи з питань легалізації зайнятості населення на території Дашівської громади

Дата: 17.06.2022 11:57
Кількість переглядів: 651

Фото без опису

Сьогодні, 17 червня 2022 року, у Дашівській селищній раді  відбулось засідання робочої групи з питань легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати  заробітної плати.
                У засіданні взяли участь члени робочої групи, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області, представники Немирівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Вінницькій області,  начальник Іллінецької ДПІ,  представник ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області, представники Вінницького обласного центру зайнятості та суб’єкти господарювання, які ведуть свою діяльність та сплачують податки на території Дашівської селищної територіальної громади.
На початку засідання із вступним словом виступив Дашівський селищний голова Сергій Тітаренко, який зазначив, що робоча група з питань легалізації зайнятості населення створена з метою виявлення прихованої зайнятості та  підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників на території Дашівської громади.
У ході засідання робочої групи начальник фінансового управління Дашівської селищної ради Кривонос Т. Ю.,  представила презентацію щодо виконання бюджету Дашівської громади за 5 місяців 2022 року та його порівняння з минулим 2021 роком. 
Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області Партій Валентина Миколаївна   зазначила, що необхідно проводити моніторинг заробітної плати та забезпечення мінімальних державних гарантій в розрізі її нарахування, а також доплати до мінімальної заробітної плати. Валентина Миколаївна наголосила на тому, що неоформлені працівники втрачають соціальні гарантії надані державою, тому за неоформлені трудові відносини з найманими працівниками на суб’єктів господарювання накладаються фінансові санкції. 
Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану та наголосила на важливості сплати податків та детінізації заробітної плати,  зазначила  щодо застосування  штрафних  санкцій  за  недотримання  мінімальних  гарантій  та  вимог  трудового  законодавства проінформувала Пастушенко Лілія Василівна, начальник Немирівського відділу податків і зборів з юридичних осіб ГУ Державної податкової служби у Вінницькій області.
Бердніков ДДмитро Валентинович,  начальник відділу обслуговування громадян №7 Управління обслуговування ГУ ПФ у Вінницькій області проінформував про важливість оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства та наголосила, що нелегальна зайнятість позбавляє соціальних гарантій та права на отримання майбутньої пенсії.
Директор Іллінецької районної філії Вінницького обласного центру зайнятості - Семенюк Сергій Андрійович  проінформував, що в умовах гострого дефіциту вільних вакансій, люди, бажаючи працевлаштуватись, досить часто змушені погоджуватись на будь-які умови, запропоновані роботодавцем, також зазначив, що служба зайнятості завжди займала принципову позицію в цьому питанні, пропонуючи  шукачам роботи тільки легальні вакансії.
Підсумовуючи засідання голова  робочої групи з питань легалізації зайнятості населення Володимир Любаревич зазначив, що діяльність робочої групи з питань легалізації зайнятості  населення та забезпечення виплати заробітної плати, спрямована на виявлення та уникнення явищ допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин та порушення дотримання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками, а також забезпечення гарантій оплати їх праці. З метою виконання завдань покладених на робочу групу необхідно проводити інспекційні відвідування та рейди, що є вкрай необхідним і важливим, а також сприятиме зменшенню кількості незадекларованої праці.

Тому звертаємось до суб’єктів господарювання, які зареєстровані  на території Дашівської територіальної громади з проханням  - не ігнорувати законодавства щодо легалізації зайнятості населення та привести у відповідність трудові відносини з найманими працівниками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь