Дашівська громада

Вінницька область

Поліція закликає всіх жителів району вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги

Дата: 19.07.2022 13:06
Кількість переглядів: 697

Фото без опису

 

 

Шановні жителі Гайсинського району! Минулого тижня ми стали свідками чергового воєнного злочину країни терориста проти мирного українського населення – ракетного удару по Вінниці, внаслідок якого загинули і постраждали безневинні люди і діти. Всі ми болісно переживаємо і щиро співчуваємо родинам, які втратили рідних. Тому звертаємось до кожного жителя району, до роботодавців – не ігноруйте сигнал повітряної тривоги.

Нагадаємо, що під час оголошення повітряних тривог, необхідно дотримуватися встановлених заходів безпеки:

1) перебуваючи вдома:

- ввімкнути приймач радіотрансляційної мережі, телевізор, радіоприймач і уважно прослухати інформацію;

- при можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

- закрити вікна, вимкнути усі електричні прилади та нагрівальні прилади, перекрити квартирний газовий вентиль, загасити печі, вимкнути світло;

- швидко одягнутися та одягти дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номер домашнього телефону;

- взяти індивідуальні засоби захисту, завчасно підготовлений запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди. У разі відсутності в радіусі 500 м від будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

- зайняти місце у захисній споруді та виконувати вимоги старшого (коменданта): не палити, не смітити, голосно не розмовляти, дотримуватися спокою і порядку, обов'язково допомагати дітям, літнім людям та особам з інвалідністю;

- уважно слідкувати за розпорядженнями та сигналами оповіщення.

2) перебуваючи на роботі:

- виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом реагування та Інструкцією, діяти за вказівками керівництва суб’єкта господарювання;

3) перебуваючи у громадському місці:

- вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти у відповідності з ними (йти в зазначені сховища або укриття).

Є і гарна новина, адже 13 липня, в Чечельницькій територіальній громаді Гайсинського району запрацювала нова поліцейська станція. Відтепер спокій місцевих жителів буде оберігати поліцейський офіцер громади – Вадим Ковтун, який завжди буде на зв’язку та одразу реагуватиме на всі повідомлення громадян.

Щодо криміногенної ситуації, у період з 11 по 17 липня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 407 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, з них 44 злочини мають ознаки кримінальних правопорушень, в тому числі: 11 - злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, 5 - шахрайств, 4 - нанесення тілесних ушкоджень, 3 – незаконний обіг вогнепальної зброї, 3 - підроблення чи використання підроблених документів, печаток, штампів та бланків, 3 –ДТП, 1 – крадіжка та інші.

Протягом минулого тижня поліцейські склали 24 адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у стані алкогольного сп'яніння. З них, 9 – Гайсинська, 9 – Бершадська, 2 – Ладижинська, 2 – Теплицька та 2 – Тростянецька та громади.

Пам’ятайте, якщо ви виявили підозрілих осіб, які можуть бути причетними до співпраці з окупаційними військами, колабораційної, диверсійної, терористичної та іншої діяльності, спрямованої проти України - негайно телефонуйте за вказаним номером телефону: 097 387 99 74 або 102.

Не дамо підступному ворогу жодного шансу!

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

полковник поліції                                                                     Ігор Соломон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь