Дашівська громада

Вінницька область

Наказ начальника Вінницької ОВА № 1088 від 14 липня 2022 року "Щодо проведення евакуації працівників та відвідувачів підприємств, установ та організацій при оголошенні сигналу «Повітряна тривога»

Дата: 15.07.2022 16:54
Кількість переглядів: 967

НАКАЗ

 

14 липня 2022 року

         Вінниця

            № 1088

 

Щодо проведення евакуації

працівників та відвідувачів підприємств,

установ та організацій при оголошенні

сигналу «Повітряна тривога»

 

На виконання статті 33 Кодексу цивільного захисту України та відповідно до Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року № 841, з метою мінімізації наслідків проведення бойових дій на території України для життя та здоров’я людини 

НАКАЗУЮ: 

  1. У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» керівникам підприємств, установ та організацій з масовим перебуванням людей (на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають хоча б одне окреме приміщення із одночасним перебуванням 50 і більше осіб, у будинках та спорудах (крім житлових будинків), котрі мають два поверхи і більше, у разі одночасного перебування на поверсі більше 25 осіб, а для одноповерхових – більше 50 осіб), незалежно від форми власності, забезпечити:

негайне оповіщення працівників та відвідувачів про «Повітряну тривогу» та інші надзвичайні ситуації;

евакуацію працівників та відвідувачів затвердженими шляхами евакуації у завчасно визначені безпечні місця (найпростіші укриття), повідомити про найближче укриття (адреса). 

  1. Районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, керівникам підприємств, установ та організацій з масовим перебуванням людей:

спланувати заходи щодо проведення евакуації працівників та відвідувачів підприємств, установ та організацій у безпечні місця при оголошенні сигналу «Повітряна тривога»;

 визначити безпечні місця (найпростіші укриття) для проведення евакуації працівників та відвідувачів підприємств, установ та організацій при оголошення сигналу «Повітряна тривога», повідомивши про адреси їх розташування;

проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дій працівників та відвідувачів підприємств, установ та організацій при оголошенні сигналу «Повітряна тривога». 

  1. Комісіям з питань евакуації підприємств, установ та організацій здійснювати моніторинг проведення евакуаційних заходів працівників та відвідувачів при оголошенні сигналу «Повітряна тривога». 
  1. Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області організувати постійне проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи через засоби масової інформації, а також безпосередньо з громадянами, зокрема з дітьми щодо дотримання правил пожежної безпеки, мінної безпеки та дій після отримання сповіщення про повітряний напад/небезпеку. 
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Начальника обласної військової адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації                                                  

      Сергій БОРЗОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь