Дашівська громада

Вінницька область

Заборонено спалювати залишки рослинності та сміття!!!

Дата: 29.08.2022 12:53
Кількість переглядів: 771

Фото без опису

Восени у нас прийнято спалювати опале листя, навесні – торішню траву. В пік весняного і осіннього палів повітря  стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. Невже так і має бути?

   Шкода від спалювання листя і сухої трави багатолика і надзвичайно небезпечна. На превеликий жаль, українці рідко надають цьому значення.
   При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.
              На присадибних ділянках рослини нерідко окропляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. Найбільше пестицидів містить бадилля картоплі, яке ми так рясно окропляємо від колорадського жука.

        Також спалювання різних залишків рослинності нерідко призводить до пожеж, які суттєво відволікають органи та підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України від здійснення своїх безпосередніх функцій та спричиняють значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж, що, у свою чергу, суттєво обмежує можливості пожежно-рятувальної служби оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, що можуть виникнути у разі загострення військових дій.

    Шановні жителі Дашівської громади, якщо ви бачите, як несвідомі громадяни палять листя, бур’яни чи  побутове сміття повідомляйте старост  Ваших населених пунктів, а також поліцейського офіцера громади за тел. 0969010037, Амелін Дмитро Олександрович.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь