Дашівська громада

Вінницька область

Поліцейські Гайсинського РУП закликають: громадяни, будьте помітними у темну пору доби – одягайте світловідбивні елементи!

Дата: 01.11.2022 16:54
Кількість переглядів: 152

В період з 24 по 30 жовтня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 405 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, у тому числі 27 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 5 - крадіжки, 4  - нанесення тілесних ушкоджень, 3 - незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, 3 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 2 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 2 – шахрайства, 1 - незаконне поводження зі зброєю.

12 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 3, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 2, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 7.

23 жовтня бершадські поліцейські встановили крадія насосу "Vodomet VD-60" вартістю 1300 грн. з криниці в с. Попова Гребля Чечельницької територіальної громади. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські протягом доби встановили особу зловмисника. Ним виявився 37-річний сусід потерпілих. Чоловік зізнався в скоєному.

25 жовтня гайсинські поліцейські встановили правопорушника, який скоїв крадіжку 5-ти коліс з дисками в Дашівській громаді. Завдяки відео з камер спостереження встановили особу зловмисника. Ним виявився 26-річний житель тієї ж громади. Чоловік під час скоєння злочину був тверезий, зізнався в скоєному та повернув власнику викрадене майно.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

27 жовтня у м. Гайсин стались дві дорожньо-транспортні пригоди за участі автомобілів Opel Corsa, Dacia Logan, BMW та пішохода. В результаті аварії троє людей отримали травми та госпіталізовані до лікарні. За попередньою інформацією слідства, близько 19 години при в’їзді в м. Гайсин 44-річний водій іномарки Opel Corsa, житель Черкаської області не вибравши безпечної швидкості руху, допустив зіткнення з автомобілем Dacia Logan. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій та пасажир автівки Dacia Logan отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до лікарні.

Ще одна аварія сталась близько 22 години по вулиці 1-го Травня. 20-річний водій іномарки BMW допустив наїзд на пішохода, який переходив проїзну частину дороги у не встановленому для цього місці. В результаті автопригоди пішохід з отриманими травмами доставлений до медичного закладу.

Водії освідувані, вони тверезі. Транспортні засоби поміщено на арештмайданчик. За цими фактами проводяться розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено покарання - обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

30 жовтня під час несення служби ладижинські поліцейські виявили в кишені куртки 28-річного місцевого жителя предмет ззовні схожий на травматичний пістолет з ознаками переробки та 5 патронів до нього калібру 9 мм. Вилучене направлено на експертизу. Походження та мету зберігання заборонених предметів з’ясує слідство. За цим фактом проводиться розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Шановні жителі Гайсинського району! В результаті економії електроенергії внаслідок численних обстрілів російською армією критичної інфраструктури в Україні та світломаскування - вулиці наших населених пунктів майже неосвітлені. Це суттєво впливає на безпеку дорожнього руху і збільшення ДТП на дорогах.

Тому усім учасникам дорожнього руху, особливо пішоходам, варто з розумінням та повною відповідальністю підійти до ситуації та бути вдвічі обережнішими на дорогах

Для уникнення аварій та інших неприємних ситуацій просимо дотримуватись настпуних порад:

- одягайте речі світлого кольору, адже вони є найбільш помітними для інших учасників дорожнього руху;

- пам’ятайте про безпеку дитини: розміщуйте на одязі світловідбивальні елементи. Їх можна пов’язати на рухомі частини тіла (руки, ноги, передпліччя, гомілки);

- використовуйте флікери. За наявності флікерів водій має змогу бачити пішохода за 130-150 метрів. Чіпляйте флікери з різних сторін: на рюкзак, шапку, взуття або інші аксесуари;

-при купівлі одягу надавайте перевагу речам зі світловідбивальними елементами;

- переходячи дорогу в цілковитій темряві, переконайтеся, що у вашу сторону не рухається автомобіль та увімкніть ліхтар на вашому телефоні.

Ці елементарні заходи безпеки можуть врятувати ваше життя. Тримаємося і дбаємо про безпеку разом!

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь