Дашівська громада

Вінницька область

В Гайсинському районі правоохоронці продовжують дбати про безпеку громадян 24/7

Дата: 25.10.2022 17:02
Кількість переглядів: 251

В період з 17 по 23 жовтня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 442 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події, у тому числі 39 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 5 - крадіжки, 5 – шахрайства, 5 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 3 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 2 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, 2 - нанесення тілесних ушкоджень тощо.

16 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 7, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 8, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 1.

18 жовтня бершадські поліцейські вилучили у раніше судимого 38-річного жителя Чечельницької територіальної громади понад 200 набоїв та канабіс. Вилучені набої та речовини направлено на експертизи. Мету зберігання боєприпасів встановить слідство. За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

18 жовтня після чергового збуту амфетаміну бійці КОРДу затримали 42-річного жителя Тростянецької громади, який займався виготовленням та збутом амфетаміну. В місяць правопорушник «заробляв» до 100 тисяч гривень, збуваючи психотропну речовину обмеженому колу клієнтів за попередньою домовленістю. За оперативними даними злочинною діяльністю чоловік займався майже півроку. За цим фактом слідством розслідується провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання до десяти років з конфіскацією майна.

20 жовтня працівники Відділу поліції №1 (м. Бершадь) Гайсинського районного управління поліції встановили та розшукали 29-річну правопорушницю, причетну до крадіжки понад 12000 гривень з помешкання жительки смт Чечельник. Як з’ясувалось, зловмисниця напередодні гостювала у потерпілої. Скористашись відсутністю у кімнаті власниці квартири, правопорушниця викрала її гроші. У вчиненому зловмисниця зізналася та повідомила, що частину грошей вона витратила на власні потреби. За цим фактом слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За таке правопорушення передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі.

20 жовтня на нерегульованому перехресті неподалік села Гордіївка Тростянецької територіальної громади сталась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої тілесні ушкодження отримала медична працівниця. Загрози її життю немає. 61-річний водій автомобіля швидкої медичної допомоги Fiat Ducato допустив зіткнення з автомобілем Skoda Octavia під керуванням 38-річного чоловіка, який рухався головною дорогою. Водії освідовані, вони тверезі. Слідчими призначено ряд експертиз для встановлення остаточних причин дорожньо-транспортної пригоди. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

21 жовтня гайсинські поліцейські спільно з військовослужбовцями ВСП на блокпосту зупинили автомобіль Volkswagen під керуванням 31-річного уродженця Чернівецької області. В транспортному засобі були відсутні номерні знаки. Під час перевірки та огляду автомобіля правоохоронці виявили у багажнику 10 гранат, 60 набоїв калібру 5,45 мм та 4 запали до боєприпасів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції та працівники вибухотехнічної служби Головного управління. Походження та мету зберігання заборонених предметів з’ясує слідство. За цим фактом поліцією під процесуальним керівництвом Вінницької спеціалізованої прокуратури здійснюється досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

22 жовтня в м. Ладижин поліція затримала підозрюваного у підпалі квартири. За попередньо інформацією, 34-річний місцевий житель вчинив злочин на ґрунті неприязних стосунків з колишньою співмешканкою.На місці події слідчі провели необхідні процесуальні дії, вилучили речові докази протиправної поведінки чоловіка.Слідством розпочато розслідування провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Працівники поліції в будь-який час готові належним чином реагувати на всі повідомлення, які надходять від громадян. Ми працюємо задля вашої безпеки та поруч з вами 24/7.

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь