Дашівська громада

Вінницька область

Кіберполіція попереджає про шахрайство під виглядом соціальних виплат

Дата: 11.10.2022 11:34
Кількість переглядів: 149

Зловмисники в інтернеті привласнюють гроші під виглядом надання виплат українцям, які постраждали від війни. Аферисти поширюють фейкову інформацію про соціальні виплати, створюючи сторінки-клони державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо.

Довірливим громадянам пропонують ввести персональні дані та номер банківської картки нібито для зарахування грошей. Однак відомості, введені на таких ресурсах, автоматично стають відомі зловмисникам.

Маючи дані банківських карток громадян, вони привласнюють гроші з рахунків.

Кіберполіція закликає громадян бути пильними та радить:

- отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел;

- не переходити за сумнівними гіперпосиланнями;

- не повідомляти конфіденційну інформацію, зокрема дані банківських карток, стороннім;

- у разі підозри шахрайських дій - негайно повідомляти правоохоронним органам.

Зверніть увагу, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у месенджерах та соціальних мережах мають бути верифікованими (містити позначку ).

Щодо криміногенної ситуації, в період з 3 по 9 жовтня 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 424 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події, у тому числі 78 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 26 - крадіжки, 16 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 6 – шахрайства, 2 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 2 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, 1 - зловживання владою або службовим становищем. Зокрема, поліцейські зареєстрували 6 злочинів відповідно до ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни) щодо часткового пошкодження або руйнування квартир чи будинків громадян внаслідок ракетних обстрілів окупантів.

15 адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП 2, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) 8, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 4, відділення поліції № 2 (смт. Тростянець) 1.

5 жовтня працівники Гайсинського районного управління поліції встановили та розшукали 42-річного раніше судимого за майнові злочини жителя м. Гайсин, який скоїв крадіжку 600 доларів та 8000 гривень з помешкання 82-річної пенсіонерки. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такий злочин правопорушнику загрожує до 8 років позбавлення волі.

6 жовтня поблизу села Брідок Соболівської територіальної громади Гайсинського району сталася дорожньо-транспортна пригода. Попередньо встановлено, що водій трактора з причіпом завантаженим насінням соняшника допустив перекидання. 38-річний чоловік під час надання медичної допомоги помер. Аварія сталась на похилій ділянці дороги. Слідчі встановлюють обставини та причини події. Слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Поліція закликає водіїв транспортних засобів дбати про свою безпеку та безпеку оточуючих, так як нехтування елементарними правилами може призвести до летальних наслідків!

         Ювенальні поліцейські Гайсинського райуправління поліції провели заходи з профілактики булінгу в шкільному середовищі. Також на території обслуговування Гайсинського районного управління поліції здійснюється плідна співпраця з соціальними партнерами. Спільно з працівниками служб у справах дітей територіальних громад, старостами сіл, психологом та медичним працівником (за потреби) здійснюються виїзди мультидисциплінарної команди для надання соціальних послуг сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Зокрема обстежуються житлово-побутові умови проживання дітей, виконання батьками свої обов’язків щодо догляду, навчання та виховання дітей тощо.

Шановні жителі та гості Гайсинського району! На жаль, сьогодні, окрім ракет, ворог «обстрілює» українців фейками, оскільки завдання окупантів – посилити медійний ефект від ракетних ударів і розхитати інформаційний простір України. Зважаючи на це, довіряйте інформації виключно з офіційних джерел.

Закликаємо громадян: не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, а негайно прямуйте в найближче укриття! Зберігайте спокій, будьте пильні, бережіть себе та своїх близьких!

 

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь