Дашівська громада

Вінницька область

БУТИ ПОМІТНИМ НА ДОРОЗІ – ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНОГО!

Дата: 15.11.2022 16:53
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

У режимі економії електроенергії та світломаскування – вулиці наших населених пунктів майже неосвітлені. Якщо ви пересуваєтесь вздовж неосвітлених доріг в темряві в чорному одязі, додайте погані погодні умови, крутий поворот або ями?.. В таких умовах пішохода на дорозі або узбіччі стало досить складно помітити.

Щоб убезпечити себе, пішоходам варто одягати на себе або ж прищеплювати на одяг чи сумку будь-який світловідбивний елемент. Таким чином вони стануть більш помітними на неосвітлених вулицях.

Світловідбивач повертає світло від фар авто назад до водія, тому водій побачить пішохода із світловідбивачем за 150-300 метрів. Цього цілком достатньо, щоб зреагувати відповідним чином і уникнути небезпечної ситуації.

Шановні батьки! Подбайте про безпеку своїх дітей в темну пору доби завчасно. Поясніть важливість бути помітним, придбайте та прикріпіть до дитячого одягу, ранців, велосипедів світловідбиваючі елементи. Повторіть з дитиною правила дорожнього руху. Також наголосіть на тому, щоб діти не перебігали дорогу, навіть у дозволених місцях.

Варто зазначити, що світлоповертаючі елементи можуть зберегти життя не лише людини, вони можуть зробити помітнішими на дорозі і домашніх улюбленців.

Щодо криміногенної ситуації, так, в період з 7 по 13 листопада 2022 року до Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів надійшло 413 звернень та повідомлень громадян про злочини та інші події, у тому числі 47 злочинів мають ознаки кримінальних правопорушень, з них: 11 - крадіжки, 6 – шахрайства, 5 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 5  - нанесення тілесних ушкоджень, 2 - незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, 2 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів та інші.

20 адмінпротоколів відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 12, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 6, відділення поліції № 1 (смт. Теплик) – 2.

Шановні учасники дорожнього руху! Перегляньте свою поведінку на дорозі, подбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Вдягайтесь помітно в темну пору доби. Будьте відповідальними пішоходами. Бережіть себе і своїх близьких!

 

Т. в. о. начальника Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь