Дашівська громада

Вінницька область

До уваги операторів ринку: в умовах відключення електроенергії продукти харчування мають бути безпечними та якісними!

Дата: 28.11.2022 12:33
Кількість переглядів: 123

   

 Внаслідок пошкодження енергосистеми України російськими ракетними обстрілами розпочалися віялові та аварійні відключення електроенергії. В зв’язку з цим, спеціалісти Іллінецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області нагадують, що відповідальність за безпечність та якість харчових продуктів покладається на операторів ринку (виробників та інших суб’єктів господарювання), які транспортують, зберігають або здійснюють обіг харчових продуктів.

Рекомендуємо суб’єктам господарювання завчасно подбати про наявність альтернативних джерел електроенергії (бензинові або дизельні генератори, портативні електростанції, автомобільні рефрижератори тощо). У разі відсутності джерела живлення перестають працювати холодильні, морозильні камери та інше електрообладнання на виробництві, складах та у торгових залах, що може в подальшому призвести до псування продуктів харчування і становити загрозу для життя та здоров’я людини.

Відповідно до впровадженої системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) операторам ринку необхідно:

  • розробити план заходів на випадок відключення електроенергії та провести навчання персоналу щодо забезпечення належних умов зберігання (температури, часу зберігання) харчових продуктів та термінів придатності, визначених виробником;
  • розробити додаткові заходи з метою забезпечення належних і стабільних умов виробництва та зберігання харчових продуктів;
  • по можливості, адаптувати роботу підприємства до графіків віялових відключень електроенергії.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь