Дашівська громада

Вінницька область

ТРИВАЛІСТЬ КОМЕНДАНТСЬКОЇ ГОДИНИ ПІД ЧАС НОВОРІЧНИХ ТА РІЗДВЯНИХ СВЯТ – НЕ ЗМІНЮВАТИМЕТЬСЯ

Дата: 27.12.2022 16:02
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Шановні жителі та гості Гайсинського району! Нагадуємо, що у Вінницькій області з 24.00 год до 05.00 год продовжує діяти комендантська година. Громадянам заборонено перебувати на вулицях та громадських місцях. Виключення – дорога до найближчого укриття у разі тривоги. Працівники поліції мають право затримувати порушників встановлених обмежень, перевіряти їх документи, речі, транспортні засоби. А в разі необхідності доставляти їх до підрозділів поліції.

Власники та адміністратори розважальних закладів (кафе, бари, ресторани, дискотеки) також мають враховувати обмеження комендантської години під час планування режиму роботи. Контроль за виконанням встановлених обмежень здійснюватимуть працівники поліції в межах компетенції.

Щодо криміногенної ситуації, у період з 19 по 25 грудня 2022 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 373 звернення та повідомлення громадян про злочини та інші події. У тому числі 28 злочинів з ознаками кримінальних правопорушень, з них: 4 - крадіжки, 2 – шахрайства, 1 - нанесення тілесних ушкоджень, 1 - злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 1 - порушення правил безпеки дорожнього руху, 1 - порушення законів та звичаїв війни,  1 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами  та інші.

4 адмінпротоколи відповідно до ст.130 КУпАП внаслідок керування транспортними засобами особами у нетверезому стані склали поліцейські за минулий тиждень. З них: Гайсинське РУП – 3, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 1.

19 грудня оперативники обласного главку поліції разом з ладижинськими колегами затримали чоловіка, який до смерті побив 63-річну жінку. Відпрацьовуючи коло спілкування потерпілої, під підозру поліцейських потрапив 43-річний місцевий житель, з яким жінка раніше зустрічалась по роботі і були випадки коли він їй допомагав у побуті. За попередньою інформацією, затриманий вранці прийшов до потерпілої та почав просити гроші. Коли жінка сказала, що тієї суми, яку хоче зловмисник, у неї немає – останній почав її бити руками та ногами. З квартири потерпілої затриманий забрав 300 гривень і її мобільний телефон, який потім він здав у ломбард, а жінку залишив на підлозі помирати. Затриманий чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин і незаконне зберігання зброї. Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

19 грудня ладижинські поліцейські встановили особу раніше судимого місцевого жителя, який викрав з пункту незламності рюкзак з особистими речами рятувальника. Потерпілий перебував там на добовому чергуванні. З’ясувалось, що підозрюваний намагався продати крадену техніку на одній з платформ онлайн–оголошень. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

24 грудня при в'їзді в село Райгород на автодорозі М- 30 сталась дорожньо -транспортна пригода. Водій вантажного автомобіля MAN, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з вантажівкою Volvo. Водій автомобіля MAN, житель Полтавської області, не постраждав. Водій Volvo - 34-річний житель м. Харків, госпіталізований до травматологічного відділення гайсинської лікарні. За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Поліція готова максимально забезпечити безпеку під час новорічних свят. Водночас, закликаємо громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, пам’ятати про дію комендантської години на період воєнного стану та заборону на використання піротехнічних засобів.

Бережіть себе та своїх рідних! Нехай Новий 2023 рік принесе нам усім довгоочікувану перемогу та мирне щасливе життя у рідній квітучій Україні!

 

 

Начальник Гайсинського РУП

ГУНП у Вінницькій області

підполковник поліції                                                        Володимир ЦВІГУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь