Дашівська громада

Вінницька область

Мітинг-реквієм зі вшанування жертв Голодомору українського народу

Дата: 24.11.2023 17:23
Кількість переглядів: 739

Фото без опису

День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.

Голодомору передувала насильницька колективізація сільських господарств, “розкуркулення” селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі. Терор голодом, що діяв в Україні протягом 22 місяців, – це свідома і цілеспрямована політика сталінського уряду, стратегія і тактика якої виконувалася, починаючи з 1928 року. Ця карально-репресивна акція була спрямована на упокорення українського селянства, знищення самостійних селянських господарств – соціально-економічних підвалин української нації.

У листопаді 2006 року Верховна Рада визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Сьогодні, 24 листопада 2023 року, у переддень пам’яті жертв голодоморів, представники виконавчого апарату Дашівської селищної ради,  організацій різних форм власності та  громадськість під час мітингу-реквієм вшанували пам’ять померлих від голоду хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932−1933 років.

Один із способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України та готовності докласти всіх зусиль, аби геноциди більше не повторювалися.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь