Дашівська громада

Вінницька область

Сьогодні відбулась тридцять восьма сесія Дашівської селищної ради

Дата: 22.12.2023 16:26
Кількість переглядів: 987

Фото без опису

Сьогодні 22 грудня 2023 року  під головуванням селищного голови Сергія Тітаренка відбулася 38  сесія Дашівської селищної  ради, у роботі якої взяли участь 17 депутатів Дашівської селищної ради із 26. Також на сесії був присутній голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук, який перед початком роботи сесії виконав приємну місію з нагоди Дня місцевого самоврядування та передав почесну грамоту Вінницької обласної військової адміністрації та  обласної Ради  Семенець Ользі Михайлівні – депутату Дашівської селищної ради 7 та 8 скликань. Віталій Володимирович привітав Ольгу Михайлівну та усіх депутатів з минулим святом та побажав усім Перемоги та мирного неба.

Фото без опису

 На порядок денний 38 сесії було винесено 85 питань. Першим питанням  порядку денного було визнання повноважень депутата Дашівської селищної ради Чорномаз Оксани Миколаївни, яка вважається обраним депутатом у зв’язку з тим, що на попередній сесії Дашівської селищної ради Скоморох Ніна Володимирівна за власним бажанням склала депутатські повноваження. Наступними питаннями порядку денного були організаційні: включення Чорномаз О. М. до складу лічильної комісії та обрання її головою постійної комісії Дашівської селищної ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Фото без опису

Основними питаннями сесії було затвердження бюджету Дашівської громади на 2024 рік Загальний обсяг доходів складає 133 млн. грн., з них власні доходи загального фонду - 63 млн. грн., власні доходи спеціального фонду - 2 млн. грн., трансферти з Державного бюджету - 68 млн. грн. Найбільшим податком в структурі дохідної частини загального фонду бюджету є податок та збір на доходи фізичних осіб, який займає 51,1 %. Обсяг видатків на 2024 рік складає 133 млн. грн. Насамперед видатки бюджету спрямовані на захищенні статті, а саме: заробітна плата, оплата енергоносіїв та комунальних послуг, харчування, медикаменти, соціальний захист, безпека та оборона. За результатами голосування бюджет громади на 2024 рік був прийнятий одноголосно.

Також невід’ємним питанням бюджетної сесії є затвердження Програми соціально-економічного розвитку на 2024 рік,  виконання даної  Програми за 2023 рік та внесення змін до ряду  місцевих Програм. Дані питання також були підтримані депутатами одноголосно.

Наступним питанням порядку денного було питання про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти у 2024 році. Згідно даного рішення безкоштовним харчуванням забезпечуються діти пільгових категорій згідно чинного законодавства та діти, батьки яких проходять військову службу за призовом. Безкоштовне харчування здійснюється  за кошти місцевого бюджету і охоплює  46,4 %  від загальної кількості дітей, які навчаються у закладах загальної середньої освіти та відвідують дошкільні навчальні заклади.  

Також під час сесії депутати селищної  ради розглянули та прийняли відповідні рішення з земельних питань: внесення змін та уточнень до рішень попередніх сесій, затвердження громадянам технічних документацій із землеустрою, поновлення договорів оренди земельних ділянок, надання дозволів громадянам на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення в оренду земельних ділянок  та інші.

З усіма проєктами рішень можна ознайомитись на офіційному сайті Дашівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь