Дашівська громада

Вінницька область

Оголошення про збір пропозицій щодо перейменування вулиць та провулків на території Дашівської громади

Дата: 12.01.2024 10:28
Кількість переглядів: 973

Фото без опису

На сьогоднішній день  в Україні відбувається засудження та заборона пропаганди російської символіки, тому в усіх громадах країни проводиться перейменування вулиць та провулків, назва яких пов’язана з радянською владою та російською імперською політикою.

Тому на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», з метою проведення політики очищення громського  простору від топонімів, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують Російську Федерацію, задля якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого і збереження національної культурної спадщини та історичної пам’яті нашої держави, протягом двох тижнів мешканці Дашівської громади можуть подати свої варіанти нових назв для вулиць та провулків  Дашівської громади, які несуть у своїй назві елементи російської чи радянської риторики.

Згідно даного Закону рішення про перейменування вулиць та провулків приймає селищна рада у термін до 27 квітня 2024 року, у разі не перейменування селищною радою вулиць та провулків до 27 квітня 2024 року, рішення буде прийнято головою обласної військової адміністрації без обговорення жителями громади.

На териорії Дашівської громади підлягають перейменуванню  15 вулиць та провулків у смт Дашів та 18 - у старостах Дашівської громади (перелік вулиць та провулків на території Дашівської громади, які підлягають перейменуванню).

Подати пропозиції щодо перейменування вищевказаних вулиць та провулків можна подати:

  • в електронному вигляді, заповнивши анкету-опитувальник у вигляді Google-форми (її можна заповнювати необхідну кількість разів);
  • в письмовому вигляді до  Дашівської селищної ради, відповідного старостату або на електронну пошту dashivsilrada@meta.ua

Пропозиції учасників подаються із зазначенням прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та адреси особи, яка їх подає.

Анонімні пропозиції розглядатися не будуть.

Збір пропозицій триватиме до 26 січня 2024 року включно. Після завершення збору пропозицій  буде проведено громадське обговорення та голосування за запропоновані жителями назви.

У разі внесення пропозиції щодо присвоєння вулиці чи провулку імені фізичної особи, ювілейної та святкової дати, назви і дати історичної події, документи приймаються лише в паперовому вигляді, із додаванням до пропозиції обґрунтування, супровідних документів та інформаційної довідки про фізичну особу, ім’я якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, назву якої пропонується присвоїти.

У разі, якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти вулиці чи  провулку, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає — батьки, рідні брати та сестри), до пропозиції додаються їх письмові згоди на присвоєння імені.

При виникненні запитань чи уточнень можна звертатися в робочий час  до уповноваженої особи відповідальної за збір пропозицій — Войченко Світлани Володимирівни, секретаря Дашівської селищної ради (тел. 0976939891)

Усі запропоновані варіанти назв будуть розглянуті на відкритому засіданні робочої групи з питань перейменування вулиць та провулків на території Дашівської громади, яке відбудеться 26 січня 2023 року о 10.00 год у приміщенні Дашівської селищної ради. Для участі у засіданні — попередня реєстрація учасників є обов’язковою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь