Дашівська громада

Вінницька область

Мама, тато, я – разом ми сім’я!

Дата: 16.05.2024 14:58
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Життя кожної людини неповторне. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли немає змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних - все це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий синець чи порадіти за успіх у спортивних змаганнях. Саме тому наша держава підтримує сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  шляхом створення альтернативних форм сімейного виховання - прийомна сім’я (ПС) та дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), метою функціонування яких є забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

На території Дашівської територіальної громади проживають 12 сімей опікунів, 2 прийомні сім’ї та  1 дитячий будинок сімейного типу,  в яких виховується   30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ви небайдужі до долі дітей, залишених без батьківського піклування, звертайтесь до КУ «Центр надання соціальних послуг»  Дашівської селищної ради  (селище Дашів, вулиця Пирогова,2) або до служби у справах дітей Дашівської селищної ради (селище Дашів, вулиця Захисників України,9).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь